Chokolademuffins

Chokolademuffins

⚙️ Sværhedsgrad: Let ⏱️ Forberedelse: 15 min 🍽️ Ca. 12 muffins

Ingredienser

  • 125 g smør (blødt)
  • 125 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 ml mælk og Evt. chokoladechips eller små stykker chokolade til fyld

Redskaber

  • Bagerulle
  • Piskeris
  • Dejskraber
  • Pensel
  • Muffinform eller små bageforme
  • Skåle til ingredienser

Sådan gør I

  1. Smør med pensel eller læg papirforme i muffinform. Pisk smør og sukker med piskeris i en stor skål
  2. indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen
  3. pisk godt mellem hvert. Bland de tørre ingredienser (mel
  4. kakao
  5. bagepulver) i en skål med dejskaber. Rør de tørre ingredienser i smørblandingen skiftevis med mælk
  6. indtil dejen er glat. Tilsæt evt. chokoladechips og rør forsigtigt med dejskaber. Fyld muffinsformene ca. 2/3 op med dej – børn kan hjælpe med dejskaber eller ske. Bag i ovn 20-25 min ved 180°C (voksen hjælper med ovn). Afkøl lidt og lad børn pynte med smeltet chokolade
  7. glasur eller krymmel
  8. hvis ønsket.