Chokolademuffins
⚙️ Sværhedsgrad: Let
⏱️ Forberedelse: 15 min
🍽️ Ca. 12 muffins
Ingredienser
- 125 g smør (blødt)
- 125 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 125 g hvedemel
- 2 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- 50 ml mælk og Evt. chokoladechips eller små stykker chokolade til fyld
Redskaber
- Bagerulle
- Piskeris
- Dejskraber
- Pensel
- Muffinform eller små bageforme
- Skåle til ingredienser
Sådan gør I
- Smør med pensel eller læg papirforme i muffinform. Pisk smør og sukker med piskeris i en stor skål
- indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen
- pisk godt mellem hvert. Bland de tørre ingredienser (mel
- kakao
- bagepulver) i en skål med dejskaber. Rør de tørre ingredienser i smørblandingen skiftevis med mælk
- indtil dejen er glat. Tilsæt evt. chokoladechips og rør forsigtigt med dejskaber. Fyld muffinsformene ca. 2/3 op med dej – børn kan hjælpe med dejskaber eller ske. Bag i ovn 20-25 min ved 180°C (voksen hjælper med ovn). Afkøl lidt og lad børn pynte med smeltet chokolade
- glasur eller krymmel
- hvis ønsket.
