Glutenfri Bananbrød
⚙️ Sværhedsgrad: Let
⏱️ Forberedelse: 15 min
🍽️ 1 lille brødform (ca. 8-10 skiver)
Ingredienser
- 3 modne bananer
- 2 æg
- 100 g glutenfri havregryn eller glutenfri melblanding
- 50 g smør eller kokosolie (smeltet)
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk kanel (valgfrit) og Evt. 50 g hakkede nødder
Redskaber
- Skål
- Piskeris
- Dejskraber
- Bagerulle
- Muffinform eller lille brødform
- Pensel
Sådan gør I
- Smør brødformen med smør/olie
- eller læg bagepapir. Mos bananerne med gaffel eller dejskraber i en skål
- børn kan hjælpe. Pisk æg og smør sammen med piskeris
- tilsæt vaniljesukker. Bland tørre ingredienser (havregryn/mel
- bagepulver
- evt. kanel) i en anden skål. Rør de tørre ingredienser i bananblandingen skiftevis med smør/æg-blandingen
- indtil det bliver en jævn dej. Tilsæt evt. nødder og rør forsigtigt med dejskraber. Hæld dejen i formen
- børn kan hjælpe med at skrabe skålen. Bag i ovn 35-40 min ved 180°C (voksen hjælper med ovn). Afkøl lidt
- skær i skiver og server – børn kan pynte med lidt frugt på toppen
- hvis ønsket.
