Glutenfri Bananbrød

Glutenfri Bananbrød

⚙️ Sværhedsgrad: Let ⏱️ Forberedelse: 15 min 🍽️ 1 lille brødform (ca. 8-10 skiver)

Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • 2 æg
  • 100 g glutenfri havregryn eller glutenfri melblanding
  • 50 g smør eller kokosolie (smeltet)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kanel (valgfrit) og Evt. 50 g hakkede nødder

Redskaber

  • Skål
  • Piskeris
  • Dejskraber
  • Bagerulle
  • Muffinform eller lille brødform
  • Pensel

Sådan gør I

  1. Smør brødformen med smør/olie
  2. eller læg bagepapir. Mos bananerne med gaffel eller dejskraber i en skål
  3. børn kan hjælpe. Pisk æg og smør sammen med piskeris
  4. tilsæt vaniljesukker. Bland tørre ingredienser (havregryn/mel
  5. bagepulver
  6. evt. kanel) i en anden skål. Rør de tørre ingredienser i bananblandingen skiftevis med smør/æg-blandingen
  7. indtil det bliver en jævn dej. Tilsæt evt. nødder og rør forsigtigt med dejskraber. Hæld dejen i formen
  8. børn kan hjælpe med at skrabe skålen. Bag i ovn 35-40 min ved 180°C (voksen hjælper med ovn). Afkøl lidt
  9. skær i skiver og server – børn kan pynte med lidt frugt på toppen
  10. hvis ønsket.