Gulerodsmuffins
⚙️ Sværhedsgrad: Let
⏱️ Forberedelse: 15 min
🍽️ Ca. 12 muffins
Ingredienser
- 100 g smør (blødt)
- 100 g sukker
- 2 æg
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1/4 tsk salt
- 100 g revne gulerødder (ca. 2 mellemstore) og 50 ml mælk
Redskaber
- Bagerulle
- Piskeris
- Dejskraber
- Pensel
- Muffinform eller små bageforme
- Skåle til ingredienser
- Rivjern – til gulerødder
Sådan gør I
- Smør med pensel eller læg papirforme i muffinform. Pisk smør og sukker med piskeris
- indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen
- pisk godt mellem hvert. Bland de tørre ingredienser (mel
- bagepulver
- natron
- kanel
- salt) i en skål med dejskaber. Rør de tørre ingredienser i smørblandingen skiftevis med mælk
- indtil dejen er glat. Tilsæt de revne gulerødder og evt. chokoladechips/nødder
- og rør forsigtigt med dejskaber. Fyld muffinsformene ca. 2/3 op med dej – børn kan hjælpe med dejskaber eller ske. Bag i ovn 20-25 min ved 180°C (voksen hjælper med ovn). Lad dem afkøle en smule og evt. pynt med flormelis
