Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins

⚙️ Sværhedsgrad: Let ⏱️ Forberedelse: 15 min 🍽️ Ca. 12 muffins

Ingredienser

  • 100 g smør (blødt)
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g revne gulerødder (ca. 2 mellemstore) og 50 ml mælk

Redskaber

  • Bagerulle
  • Piskeris
  • Dejskraber
  • Pensel
  • Muffinform eller små bageforme
  • Skåle til ingredienser
  • Rivjern – til gulerødder

Sådan gør I

  1. Smør med pensel eller læg papirforme i muffinform. Pisk smør og sukker med piskeris
  2. indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen
  3. pisk godt mellem hvert. Bland de tørre ingredienser (mel
  4. bagepulver
  5. natron
  6. kanel
  7. salt) i en skål med dejskaber. Rør de tørre ingredienser i smørblandingen skiftevis med mælk
  8. indtil dejen er glat. Tilsæt de revne gulerødder og evt. chokoladechips/nødder
  9. og rør forsigtigt med dejskaber. Fyld muffinsformene ca. 2/3 op med dej – børn kan hjælpe med dejskaber eller ske. Bag i ovn 20-25 min ved 180°C (voksen hjælper med ovn). Lad dem afkøle en smule og evt. pynt med flormelis